3 Oca 2015

Blogger Kategori Olusturmak

Bloglarda kullandığınız etiketler yardımı ile kendiniz için kategoriler oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak için panelinizden yerleşim sekmesine tıklayın. Sonrasında Gadget Ekle açılan pencerenin temel sekmesinden Etiketler seçeneğini seçmelisiniz.


Şimdi blogger kategori oluşturmak için etiketleri yapılandırmamız gerekiyor. Aşağıdaki resimdeki gibi etiketleri yapılandırabilirsiniz. Tüm etiketler, seçilen etiketler, liste, bulut şeklinde arzunuza göre yapılabilir.Seçilen etiketler seçeneği ise kategori oluşturmak için bize lazım olacak seçenektir. Böylece blogger kategori oluşturmaya başlayabiliriz. Dilerseniz tüm etiketler ya da resimde gösterilen kutucuklardaki işaretli alanları kendinize göre seçerek kategorilerinizi belirleyin


Başlık:Ana sayfamızda gösterilecek olan kategorilerin başlık kısmıdır. Etiketler, kategoriler gibi istediğinizi yazabilirsiniz.
Göster, Bu bölümde sadece seçilen etiketler kısmını tercih ediyoruz. Yukarıdaki resimde olduğu gibi düzenle seçeneğine tıklayıp alt satırda gösterilecek etiketleri seçme ekranını açıyoruz.
Sıralama alfabetik olarak ya da sıklığa göre Görüntüle,Liste tipi veya bulut şeklinde Her Etiketteki Kayıt Sayısını Göster : Oluşturacağınız kategori münesünün yanında eğer etiketlerin  kayıt sayısını göstermek istiyorsanız işaretleyin.
Gösterilecek Etiketleri Seçme :Kategorilerde bulunacak olan etiketleri buradan seçebilirsiniz. Belirlediğiniz etiketler sizin için kategori menüsüne eklenecektir.
Bu makalemde blogger kategori oluşturmayı anlatmaya çalıştım. Blog yazmaya yeni başlayanlar ve bilmeyen yazar arkadaşlarımız için dilerim biraz olsun faydalı olur. Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazdığınız yoruma gelen cevabı öğrenmek için, yorum formunun altındaki 'Beni bilgilendir' kutucuğuna tıklayın.
Yazının konusuyla alakası olmayan yorum veya sormak istediklerinizi
iletişim formundan sorabilirsiniz.